laagste Prijsgarantie

Badkamer lekkage opsporen en verhelpen

De douche en lekkages

Lekkages in de badkamer komen het vaakst voor in de douche. Samen met het doorspoelen van de wc, gebruikt de douche het meeste water van het hele huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat eventuele lekkages hier zo nu en dan wel eens voorkomen. In dit blog vertellen wij u hoe een lekkage in de douche ontstaat en hoe u dit probleem aan kunt pakken. Lees nu snel verder voor meer informatie over badkamer lekkages in Rotterdam.

Slijtage in uw badkamer

Na verloop van tijd heeft u steeds meer kans op een lekkage in de badkamer wanneer u bepaalde gedeelten niet vervangt. Als voorbeeld kunnen de kitranden in uw douche door slijtage langzaam afbrokkelen. Vanwege het continue gebruik van de douche heeft u ook meer kans op een lek in de waterleiding. Andere mogelijke oorzaken voor lekkages zijn:

 • scheuren in uw tegelwerk
 • problemen met het doucheputje
 • scheuren in uw voegen

Houd uw badkamer goed in de gaten en repareer de verouderde delen om lekkages te voorkomen.

Zelf de lekkage opsporen

Een lekkage laten opsporen en dichten door echte professionals kan flinke kosten met zich meebrengen. Daarom kunt u van tevoren bekijken of u zelf het probleem op kunt lossen. U kunt dit doen door zelf het tegelwerk van de badkamer te controleren op scheuren. Kijk daarna of uw kitranden scheurloos zijn. Let op de voegen of u daar scheuren of afbrokkelingen in ziet. Wanneer u dit niet waarneemt, kunt u nog even kijken naar het doucheputje en of deze voldoende afsluit. Heeft u geen vreemde afwijkingen gezien? Dan kunt u ook nog even de waterleiding nalopen, wanneer deze stuk is moet u onmiddellijk contact opnemen met een loodgieter.

De hulp van een echte loodgieter

Zelf uw lekkage oplossen kan een hoop kosten schelen, maar het vergt wel veel tijd. Heeft u niet de tijd of energie om zelf het probleem op te lossen? Met de hulp van een loodgieter bent u snel van uw lekkage in de badkamer af! Heeft u tips voor de lezers over hoe zij het beste een lekkage op kunnen sporen en repareren? Laat dan uw bericht hier achter.

Ja, ik wil graag informatie!

  Bedrijfsnaam*

  Opdracht:

  Contactpersoon*:

  Aanhef:

  E-Mail:

  Telefoon:

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!: