laagste Prijsgarantie

Badkamer lekkage opsporen en verhelpen

De douche en lekkages

Lekkages in de badkamer komen het vaakst voor in de douche. Samen met het doorspoelen van de wc, gebruikt de douche het meeste water van het hele huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat eventuele lekkages hier zo nu en dan wel eens voorkomen. In dit blog vertellen wij u hoe een lekkage in de douche ontstaat en hoe u dit probleem aan kunt pakken. Lees nu snel verder voor meer informatie over badkamer lekkages in Rotterdam.

Slijtage in uw badkamer

Na verloop van tijd heeft u steeds meer kans op een lekkage in de badkamer wanneer u bepaalde gedeelten niet vervangt. Als voorbeeld kunnen de kitranden in uw douche door slijtage langzaam afbrokkelen. Vanwege het continue gebruik van de douche heeft u ook meer kans op een lek in de waterleiding. Andere mogelijke oorzaken voor lekkages zijn:

 • scheuren in uw tegelwerk
 • problemen met het doucheputje
 • scheuren in uw voegen

Houd uw badkamer goed in de gaten en repareer de verouderde delen om lekkages te voorkomen.

Zelf de lekkage opsporen

Een lekkage laten opsporen en dichten door echte professionals kan flinke kosten met zich meebrengen. Daarom kunt u van tevoren bekijken of u zelf het probleem op kunt lossen. U kunt dit doen door zelf het tegelwerk van de badkamer te controleren op scheuren. Kijk daarna of uw kitranden scheurloos zijn. Let op de voegen of u daar scheuren of afbrokkelingen in ziet. Wanneer u dit niet waarneemt, kunt u nog even kijken naar het doucheputje en of deze voldoende afsluit. Heeft u geen vreemde afwijkingen gezien? Dan kunt u ook nog even de waterleiding nalopen, wanneer deze stuk is moet u onmiddellijk contact opnemen met een loodgieter.

De hulp van een echte loodgieter

Zelf uw lekkage oplossen kan een hoop kosten schelen, maar het vergt wel veel tijd. Heeft u niet de tijd of energie om zelf het probleem op te lossen? Met de hulp van een loodgieter bent u snel van uw lekkage in de badkamer af! Heeft u tips voor de lezers over hoe zij het beste een lekkage op kunnen sporen en repareren? Laat dan uw bericht hier achter.

Wat doet een stukadoor?

Waaruit bestaat stucwerk?

Stucwerk vindt u in ieder huis. Maar verrassend veel mensen weten niet wat stucen eigenlijk is. We krijgen dan ook geregeld vragen over dit werk, zoals: wat is stucen? Waaruit bestaat stucwerk? En welke vormen van stucen zijn er? In dit blog leest u het antwoord op al deze vragen.

Wat is stucen?

Stucwerk is het afwerken van muren en plafonds. Een stukadoor gebruikt hiervoor een mengsel van kalk en gips. Maar soms wordt er ook een mensen op cementbasis gebruikt bij het stucen. Een stukadoor kan zowel de binnenkant als de buitenkant van een pand stucen. Met stucwerk zorgt u niet alleen voor een strakke afwerking. Stucen maakt ook dat de wanden en plafonds beter tegen vocht en vuur kunnen.

Verschillende vormen van stucen

 • Raapwerk is het recht maken van scheve muren en plafonds
 • Pleisterwerk is het strak afwerken van betonnen wanden en plafonds
 • Sierpleister is de laag die wordt aangebracht op een geraapte of gepleisterde wand, gevel of plafond
 • Spuitwerk of spackwerk is een muur of plafond een egale structuur geven met behulp van een spackspuit
 • Schuurwerk is een afwerking met een lichtkorrelige structuur en een warme en chique uitstraling
 • Decoratief stucwerk is de finishing touch in de vorm van wandlijsten, plafondlijsten en ornamenten
 • Stucstop zorgt dat de rand van het stucwerk stevig is en tegen een stootje kan

Zelf stucen of een stukadoor bellen?

U kunt ervoor kiezen om zelf uw woning te stucen. Maar we raden u toch aan om voor deze klus een professional om hulp te vragen. Zeker wanneer u niet alleen wilt stucen voor de mooie afwerking, maar ook voor de veiligheid kunt u beter een stukadoor inschakelen. Zo krijgt u gegarandeerd een goed resultaat.

Wat is bouwbeslag precies?

Het geheim van bouwbeslag onthuld

In één woord kan heel veel betekenis zitten. Wat denkt u bijvoorbeeld bij het woord ‘bouwbeslag’? Is dat een beslag om pannenkoeken mee te bakken? Of zijn het de spijkers die u in ramen en deuren tikt tijdens de bouw? Voor veel mensen is het een raadsel. Wat is bouwbeslag precies? Wij onthullen het hieronder.

Het geheim van bouwbeslag

We vallen maar direct met de deur in huis: ‘bouwbeslag’ omvat alle materialen die toegepast worden voor de afwerking van ramen en deuren bij panden. Voorbeelden van bouwbeslag zijn brievenbussen, deurbellen, deurkloppers, dievenklauwen, espagnoletten, grepen, hendels, huisnummerplaten, insteekgrendels, kantschuiven, kierstandhouders, krukken, muurankers, raamuitzetters, rozetten, scharnieren, schilden, enzovoorts. Bouwbeslag is een onnoemelijk lange lijst van producten die de puntjes op de i zetten bij de bouw of afbouw van een pand. Hieronder lichten we een aantal voorbeelden van veelgebruikt bouwbeslag toe.

Schuifdeursystemen en schuifdeurbeslag

Onder het bouwbeslag vallen bijvoorbeeld schuifdeursystemen en het schuifdeurbeslag. De complete sets bestaan uit alles wat u wellicht nodig hebt. Denk aan de rails, maar ook aan de pluggen die nodig zijn voor de montage.

Meubelbeslag en deurbeslag

Bij meubelbeslag en bij deurbeslag denkt u al snel aan handgrepen en deurklinken. Toch is er meer. Denk bijvoorbeeld aan rozetten en schilden. Gaat u meubelbeslag of deurbeslag bestellen? Kijk dan goed welke maat u nodig hebt. Denk er ook om dat u beslag bestelt waar bijvoorbeeld de cilinder goed in het schild past.

Elektronische bewakingssystemen

Niet noodzakelijk, maar wel handig bouwbeslag, zijn elektronische bewakingssystemen. Veilig wonen is essentieel voor fijn wonen. Er is een ruime keuze in bewakingssystemen. Uiteraard kunt u losse camera’s bestellen, maar ook complete sets. Er zijn tegenwoordig sets waarbij u zelfs op uw smartphone kunt zien wat de camera’s registreren. Bent u niet thuis? Dan weet u wel meteen wat er aan de hand is als er een alarm af gaat!

Waarheen voor uw bouwbeslag?

In dit artikel hebben we het meest populaire en meest bestelde bouwbeslag beschreven. Ook het andere bouwbeslag zoals deurnaalden, leuninghouders en garderobesystemen kunt u terecht bij een speciaalzaak met bijvoorbeeld een webshop met een ruim aanbod bouwbeslag. Doe er uw voordeel mee!

Meer klustips nodig? Kijk in onze andere blogs.

Zo vindt u het juiste aannemersbedrijf in Beverwijk

Wilt u uw huis laten verbouwen of laten renoveren? Dan kan een bouwbedrijf u daarbij helpen. Zij hebben de knowhow in huis om de gewenste veranderingen aan te brengen aan uw woning of pand. Niet elke aannemer is echter in staat om de juiste kwaliteit te leveren. Wilt u bijvoorbeeld een goed bouwbedrijf in Beverwijk of omgeving zien te vinden? Dan kan dat nog een hele klus zijn. Daarom heeft stucadoor Da Vinci een aantal handige tips verzameld, waar u op moet letten bij het selecteren van het juiste bouwbedrijf in regio Beverwijk.

Vraag familie en vrienden om hulp

Bij het zoeken naar een goed bouwbedrijf raden wij aan om eerst om advies te vragen bij familie en vrienden. Misschien hebben zij ook weleens een verbouwing of renovatie uit laten voeren en kunnen zij een aannemer in de buurt van Beverwijk aanraden. U kunt dan direct vragen naar de ervaringen met dit bouwbedrijf en de contactgegevens. Hebben uw vrienden of familie geen ervaring met een bouwbedrijf? Dan kunt u altijd nog op zoek gaan via het internet.

Waar u op moet letten

Wanneer u via het internet op zoek gaat naar een geschikt aannemersbedrijf in Beverwijk of omgeving, zijn er een aantal punten waar u op moet letten. Wij hebben ze hier voor u op een rijtje gezet:

 • Ga op zoek naar een aannemer die veel ervaring heeft met de klus die gedaan moet worden.
 • Begin op tijd met het zoeken naar de juiste aannemer. De aannemer van uw keuze moet namelijk genoeg tijd hebben om met uw klus te beginnen.
 • Bekijk online de referenties van een bedrijf.
 • Heeft u een architect ingeschakeld? Vraag dan of hij of zij een bedrijf kan aanbevelen.
 • Probeer een bouwbedrijf in de regio te vinden. Dus bijvoorbeeld in Beverwijk of omgeving.

Meer tips nodig zodat u efficiënt het juiste aannemersbedrijf kunt vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Het aanvragen van een offerte

Heeft u een aannemer of een aantal bouwbedrijven gevonden die u eventueel kunnen helpen? Dan is de volgende stap het aanvragen van offertes. Het aanvragen van een offerte is meestal vrijblijvend. Wanneer u een aantal offertes heeft ontvangen, kunt u deze met elkaar gaan vergelijken. Let naast de prijzen op de tijd die men denkt nodig te hebben voor de verbouwing of renovatie. Met de juiste prijzen en datums kunt u een weloverwogen keuze maken en uiteindelijk het juiste bouwbedrijf in Beverwijk of omgeving inschakelen.

Wat rolluiken toevoegen aan uw woning

Wanneer u uw woning laat verbouwen, raden wij u aan om ook nieuwe rolluiken te laten plaatsen. Wanneer u dit doet verhoogt u het wooncomfort namelijk aanzienlijk. Vooral wanneer u kiest voor een product van hoge kwaliteit, zoals de rolluiken van Frisse Zonwering. Zij hebben bovendien een zeer leuke voorjaarsactie, waardoor u rolluiken met korting kunt kopen! Waarom we u aanraden om rolluiken te laten plaatsen? Wij geven een aantal voordelen.

Houd zonlicht buiten

De meest voor de hand liggende reden om rolluiken te plaatsen, is natuurlijk het feit dat u zonlicht buiten wilt houden. Wist u echter dat rolluiken de meeste effectieve manier zijn om een ruimte echter donker te maken? Zelfs verduisterende gordijnen maken een ruimte niet zo donker als goede rolluiken. Ideaal dus wanneer u veel nachtdiensten draait en daarom overdag wilt slapen, wanneer u jonge kinderen heeft die nog een middagdutje moeten nemen, of wanneer u er simpelweg van houdt om lekker uit te slapen!

Isolerende werking van rolluiken

Rolluiken zijn ook een goede optie wanneer u de isolatie van uw woning wilt verbeteren. Wanneer u uw woning verwarmt, gaat namelijk veel warmte verloren door de ramen. Door rolluiken te plaatsen voorkomt u dat warmte op die manier kan ontsnappen. Bovendien zorgt u dat er in de zomer geen hete zonnestralen binnen kunnen komen, waardoor het aangenaam koel blijft in uw huis.

Privacy en inbraakpreventie

Wanneer u aan een drukke straat woont, wilt u ongetwijfeld toch uw privacy bewaren. Dat kan met rolluiken! Door de rolluiken in de avond omlaag te doen, blokkeert u het zicht van nieuwsgierige voorbijgangers. Bovendien kunt u zelfs inbrekers tegenhouden door rolluiken te laten plaatsen! Rolluiken zijn namelijk zeer moeilijk open te breken. Probeert een inbreker dit toch, dan gaat dat gepaard met veel herrie. Geen wonder dus dat inbrekers woningen met rolluiken meestal overslaan.

Een exterieur met wall cladding: een moderne look

Bij wandbekleding denkt u misschien alleen aan het interieur van uw woning. Een leuk behangetje, of een contrast muur met mozaïek of wall cladding. Maar hier bij Da Vinci weten we dat vooral een exterieur met wall cladding uw woning juist een prachtig modern uiterlijk kan geven. Lees er in dit blog meer over!

Wat is wall cladding?

Wall cladding is een platte laag steen, hout of plastic die tegen de wand aangebracht wordt. Het voordeel hiervan is dat het overal aangebracht kan worden. Zo kunt u het exterieur van uw woning ineens een heel andere look geven! Bovendien heeft het gebruik van wall cladding vele voordelen:

 • Het is mogelijk met vele soorten materialen
 • Allerlei kleuren en uitvoeringen
 • Milieuvriendelijk
 • Onderhoudsvriendelijk

Bovendien geeft wall cladding uw muur of gevel niet alleen een decoratieve twist, het helpt uw woning ook beschermen tegen weersinvloeden.

PVC wall cladding

Zoals we eerder al vertelden bestaat wall cladding uit allerlei verschillende materialen, en een hiervan is PVC. Plastic heeft vele voordelen. Het is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien ziet het er niet uit als plastic: in het PVC wordt structuur en nerf aangebracht, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. Het is makkelijk te plaatsen en heel goed aan te passen aan uw gevel. Bovendien is PVC in vele kleuren te verkrijgen, zo kunt u uw gevel dus ook een heel vrolijke look geven!

Stenen wandbekleding

Behalve PVC kunt u ook kiezen voor stenen exterieur wall cladding. Hiermee geeft u uw gevel een stoere, heel natuurlijke look. We vinden dat stenen wall cladding vooral heel goed past bij moderne architectuur, maar ook bij een ouder huis kan het heel stijlvol toegepast worden. En ook stenen wall cladding is in ongelooflijk veel steensoorten en varianten verkrijgbaar. Zo kunt u dus een heel modern uiterlijk met strakke lijnen creëren, of juist een speels effect maken met vierkante en rechthoekige blokken die elkaar afwisselen.

Ga langs bij een specialist!

Wilt u uw woning ook een verrassende, moderne look geven met een exterieur met wall cladding? Dan raden we aan om eens langs te gaan bij een specialist. Deze kan u meer laten weten over de mogelijkheden en geeft u advies over wat goed bij uw gevel past. Veel succes met het uitzoeken van uw wall cladding!

Isolatie van je huis checken

Hoe kun je checken of je huis goed geïsoleerd is? Een belangrijke graadmeter hiervoor is het bouwjaar van jouw woning. Zo kun je al enigszins een aanname doen omtrent tot hoeverre jouw woning geïsoleerd is. Vaak zijn huizen van voor 1976 nauwelijks geïsoleerd. Huizen tussen 1976 en 1982 hebben vaak een minimale spouwmuurisolatie of dakisolatie. Vaak ontbreekt de vloerisolatie of de isolatie van ramen. Huizen tussen 1983 en 1991 zijn doorgaans geïsoleerd, hoewel de kwaliteit van de isolatie vaak aan de lage kant is. Zo wordt er weinig gebruik gemaakt van dubbel glas. Om te checken of je huis goed geïsoleerd is, zijn er enkele zaken die je moet onderzoeken. Die zetten wij in dit blog voor je op een rijtje.

Hoe zit het met mijn spouwmuurisolatie?

Checken of je huis goed geïsoleerd is, begint bij het bekijken of je spouwmuurisolatie hebt.
Bij een huis dat gebouwd is na 1975, is de kans groot dat deze is geïsoleerd. Je hoeft deze dan niet extra te laten isoleren. Is jouw huis voor 1920 gebouwd? Dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn en is deze ook niet geïsoleerd. Bij een woning die gebouwd is tussen 1930 en 1975, kan een spouwmuurisolatie een goed idee zijn. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur, maar is deze nog niet geïsoleerd. Mocht u hier niet uitkomen, dan is het wellicht verstandig een expert te laten onderzoeken of er een spouwmuur in uw woning aanwezig is.

Is er sprake van vloer- of bodemisolatie?

Ben je benieuwd of er bij jou vloerisolatie of bodemisolatie aanwezig is? Dit is eenvoudig controleerbaar. Open het luik van je kruipruimtes en bekijk of er tegen de onderkant van jouw vloer isolatiemateriaal bevestigd is.

Is je dak geïsoleerd?

Wanneer je huis na 1989 is gebouwd, is de kans groot dat deze voldoende geïsoleerd is. Echter kan het zo zijn dat jouw dak aan de binnenkant niet afgewerkt is, wat maakt dat er geen sprake van dakisolatie is. Heb je een plat dak? Dan kun je het isolatiemateriaal soms op de dakbedekking zien. Bij een schuin dak zit het materiaal doorgaans tegen het dakbeschot aan de binnenkant, zonder dat hier afwerkingsplaten op bevestigd zijn. De dakpannen worden dan vaak geïsoleerd met hout of ander materiaal. Dit materiaal is tussen de grote dwarsbalken goed te zien. Indien je een schuin dak hebt en het isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de afwerkingsplaten in de binnenkant zit, is dit niet goed te zien. Bekijk dan of u dit via een andere plek, bijvoorbeeld de zolder, wel goed kunt zien. Zo kun je meten of uw jouw dak voldoende geïsoleerd is.

Is mijn glas geïsoleerd?

Om eenvoudig te weten te komen of jouw glas geïsoleerd is, kun je kijken naar de zichtbare code tussen de twee glaslagen in de ruiten. Hier is precies te zien van welke soort glas er sprake is. Zo is er de code HR++ of HR+++. Via Google kun je eenvoudig terugvinden met welk type glas je te maken hebt. Is er geen code te zien? Dan kan het maar zo zijn dat jouw glas niet geïsoleerd is en is het zeker noodzakelijk om de isolatie van jouw ramen te verbeteren. Dit bespaart je namelijk flink aan stookkosten en het zorgt tevens voor een fijner binnenklimaat.

Start met checken of jouw huis goed is geïsoleerd

Middels onze opsomming kun je precies checken of jouw huis goed is geïsoleerd. Is er sprake van onvoldoende isolatie? Laat jouw woning dan verder isoleren door een ervaren expert. Hier ervaar je niet enkel de voordelen van voor jouw portemonnee, maar ook voor jouw algehele gezondheid en het binnenklimaat van je woning. Wij wensen je veel succes bij het laten isoleren van je woning!

Waarom isoleren met glaswol?

Bij het isoleren van woningen is glaswol één van de meest gebruikte isolatiematerialen. Vooral binnenshuis wordt glaswol veel gebruikt en wel als thermische of akoestische isolatie. Meestal gaat het daarbij dan om dakisolatie (bij hellende daken), vloerisolatie (onder houten vloeren) en binnenmuurisolatie. Dat glaswolisolatie vrijwel louter binnen in woningen wordt aangebracht, heeft te maken met het feit dat dit isolatiemateriaal snel minder presteert zodra het in contact komt met vocht. Maar maakt u zich geen zorgen, tegenover dit potentiële nadeel van glaswol (dat door een deskundig isolatiebedrijf ongetwijfeld glansrijk omzeild wordt) staan ook vele voordelen. Welke dat zijn, dat leest u verderop in dit blog. Lees ook verder om te weten op welke manieren u de investeringskosten van glaswolisolatie kunt drukken.

Kies glaswolisolatie als u geeft om het milieu

Gaat u uw woning beter isoleren en maakt u daarbij gebruik van glaswolisolatie? Gefeliciteerd! In alle opzichten maakt u met deze beslissing een milieubewuste keuze. Glaswol bestaat namelijk grotendeels uit gerecyclede glasscherven en zand. Bepaald geen vervuilende materialen! Daarnaast wordt glaswolisolatie uiteraard op allerlei manieren gebruikt om warmte in een woning beter vast te houden. Dit resulteert in een lager gasverbruik en ook daarmee levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Tegelijkertijd profiteert u al direct van veel lagere energielasten. Kortom: het aanbrengen van glaswolisolatie in uw woning levert alleen maar winnaars op!

Voordelen van glaswolisolatie

Bent u al enthousiast over de mogelijkheden van glaswolisolatie? Dat is heel goed voor te stellen. Om ervoor te zorgen dat u het overzicht houdt, worden hieronder nog even de belangrijkste voordelen van glaswol als isolatievorm uiteengezet:

 • Milieubewuste keuze, want het bestaat deels uit recyclebare materialen
 • Glaswol isoleert zeer goed
 • Geen oneffenheden, want glaswol heeft een hele zachte structuur
 • Materialen bestaand uit glaswol zijn brandwerend
 • U kunt glaswol zelf aanbrengen, mits u veilig werkt met stofbril, masker en handschoenen

Financiële steun in de rug bij aanschaf glaswolisolatie

Iedereen wil graag genieten van woongenot in een uitstekend geïsoleerd huis. Veel mensen zien echter op tegen het ophoesten van de (investerings)kosten die hiermee gepaard gaan. Door deze kosten wordt het proces bij veel mensen vertraagd, uitgesteld of zelfs geannuleerd. Jammer, want zo blijft men met een minder goed geïsoleerd huis en hoge energierekeningen zitten. Wellicht zelfs onnodig, want wist u eigenlijk dat u misschien aanspraak maakt op een financiële tegemoetkoming? De overheid probeert namelijk steeds actiever om energiebesparende maatregelen door particulieren te stimuleren. Zo zijn er voor het investeren in woningisolatie soms subsidies beschikbaar. U kunt direct zelf checken of u via uw gemeente in aanmerking komt voor zo’n subsidie. Een andere manier om snel isolerende maatregelen te treffen zonder dat het u meteen veel geld kost, is het afsluiten van een lening die speciaal bedoeld is om energiebesparingen aan te moedigen. Dit zou ook kunnen via een uitbreiding van uw huidige hypotheek. U staat er dus niet alleen voor als u uw woning beter wenst te isoleren. Overheden en financiële instellingen dragen graag hun steentje bij om uw energielasten te verlagen en uw woongenot te verhogen.

Goedkoopste stucadoor

Heeft u stukadoorswerk te doen? Bent u daarom op zoek naar de goedkoopste stucadoor? Wij bieden u de laagste prijsgarantie!

Laagste prijsgarantie Stucadoor

Test ons vandaag nog! Wij bieden u de goedkoopste stucadoor. Met behoud van kwaliteit!!!!

Verhuizen of verbouwen

Door de kredietcrisis kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. Het is moeilijker om het eigen huis te verkopen of een hypotheek te krijgen. Toch is vaak meer behoefte aan ruimte. In deze tijd kiezen daarom steeds meer mensen voor verbouwen.

Ja, ik wil graag informatie!

  Bedrijfsnaam*
  Opdracht:
  Contactpersoon*:
  Aanhef:
  E-Mail:
  Telefoon:
  Adres:
  Postcode:
  Plaats:

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!: