laagste Prijsgarantie

Isolatie van je huis checken

Hoe kun je checken of je huis goed geïsoleerd is? Een belangrijke graadmeter hiervoor is het bouwjaar van jouw woning. Zo kun je al enigszins een aanname doen omtrent tot hoeverre jouw woning geïsoleerd is. Vaak zijn huizen van voor 1976 nauwelijks geïsoleerd. Huizen tussen 1976 en 1982 hebben vaak een minimale spouwmuurisolatie of dakisolatie. Vaak ontbreekt de vloerisolatie of de isolatie van ramen. Huizen tussen 1983 en 1991 zijn doorgaans geïsoleerd, hoewel de kwaliteit van de isolatie vaak aan de lage kant is. Zo wordt er weinig gebruik gemaakt van dubbel glas. Om te checken of je huis goed geïsoleerd is, zijn er enkele zaken die je moet onderzoeken. Die zetten wij in dit blog voor je op een rijtje.

Hoe zit het met mijn spouwmuurisolatie?

Checken of je huis goed geïsoleerd is, begint bij het bekijken of je spouwmuurisolatie hebt.
Bij een huis dat gebouwd is na 1975, is de kans groot dat deze is geïsoleerd. Je hoeft deze dan niet extra te laten isoleren. Is jouw huis voor 1920 gebouwd? Dan zal er waarschijnlijk geen spouwmuur aanwezig zijn en is deze ook niet geïsoleerd. Bij een woning die gebouwd is tussen 1930 en 1975, kan een spouwmuurisolatie een goed idee zijn. Vaak hebben deze woningen wel een spouwmuur, maar is deze nog niet geïsoleerd. Mocht u hier niet uitkomen, dan is het wellicht verstandig een expert te laten onderzoeken of er een spouwmuur in uw woning aanwezig is.

Is er sprake van vloer- of bodemisolatie?

Ben je benieuwd of er bij jou vloerisolatie of bodemisolatie aanwezig is? Dit is eenvoudig controleerbaar. Open het luik van je kruipruimtes en bekijk of er tegen de onderkant van jouw vloer isolatiemateriaal bevestigd is.

Is je dak geïsoleerd?

Wanneer je huis na 1989 is gebouwd, is de kans groot dat deze voldoende geïsoleerd is. Echter kan het zo zijn dat jouw dak aan de binnenkant niet afgewerkt is, wat maakt dat er geen sprake van dakisolatie is. Heb je een plat dak? Dan kun je het isolatiemateriaal soms op de dakbedekking zien. Bij een schuin dak zit het materiaal doorgaans tegen het dakbeschot aan de binnenkant, zonder dat hier afwerkingsplaten op bevestigd zijn. De dakpannen worden dan vaak geïsoleerd met hout of ander materiaal. Dit materiaal is tussen de grote dwarsbalken goed te zien. Indien je een schuin dak hebt en het isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de afwerkingsplaten in de binnenkant zit, is dit niet goed te zien. Bekijk dan of u dit via een andere plek, bijvoorbeeld de zolder, wel goed kunt zien. Zo kun je meten of uw jouw dak voldoende geïsoleerd is.

Is mijn glas geïsoleerd?

Om eenvoudig te weten te komen of jouw glas geïsoleerd is, kun je kijken naar de zichtbare code tussen de twee glaslagen in de ruiten. Hier is precies te zien van welke soort glas er sprake is. Zo is er de code HR++ of HR+++. Via Google kun je eenvoudig terugvinden met welk type glas je te maken hebt. Is er geen code te zien? Dan kan het maar zo zijn dat jouw glas niet geïsoleerd is en is het zeker noodzakelijk om de isolatie van jouw ramen te verbeteren. Dit bespaart je namelijk flink aan stookkosten en het zorgt tevens voor een fijner binnenklimaat.

Start met checken of jouw huis goed is geïsoleerd

Middels onze opsomming kun je precies checken of jouw huis goed is geïsoleerd. Is er sprake van onvoldoende isolatie? Laat jouw woning dan verder isoleren door een ervaren expert. Hier ervaar je niet enkel de voordelen van voor jouw portemonnee, maar ook voor jouw algehele gezondheid en het binnenklimaat van je woning. Wij wensen je veel succes bij het laten isoleren van je woning!

Waarom isoleren met glaswol?

Bij het isoleren van woningen is glaswol één van de meest gebruikte isolatiematerialen. Vooral binnenshuis wordt glaswol veel gebruikt en wel als thermische of akoestische isolatie. Meestal gaat het daarbij dan om dakisolatie (bij hellende daken), vloerisolatie (onder houten vloeren) en binnenmuurisolatie. Dat glaswolisolatie vrijwel louter binnen in woningen wordt aangebracht, heeft te maken met het feit dat dit isolatiemateriaal snel minder presteert zodra het in contact komt met vocht. Maar maakt u zich geen zorgen, tegenover dit potentiële nadeel van glaswol (dat door een deskundig isolatiebedrijf ongetwijfeld glansrijk omzeild wordt) staan ook vele voordelen. Welke dat zijn, dat leest u verderop in dit blog. Lees ook verder om te weten op welke manieren u de investeringskosten van glaswolisolatie kunt drukken.

Kies glaswolisolatie als u geeft om het milieu

Gaat u uw woning beter isoleren en maakt u daarbij gebruik van glaswolisolatie? Gefeliciteerd! In alle opzichten maakt u met deze beslissing een milieubewuste keuze. Glaswol bestaat namelijk grotendeels uit gerecyclede glasscherven en zand. Bepaald geen vervuilende materialen! Daarnaast wordt glaswolisolatie uiteraard op allerlei manieren gebruikt om warmte in een woning beter vast te houden. Dit resulteert in een lager gasverbruik en ook daarmee levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Tegelijkertijd profiteert u al direct van veel lagere energielasten. Kortom: het aanbrengen van glaswolisolatie in uw woning levert alleen maar winnaars op!

Voordelen van glaswolisolatie

Bent u al enthousiast over de mogelijkheden van glaswolisolatie? Dat is heel goed voor te stellen. Om ervoor te zorgen dat u het overzicht houdt, worden hieronder nog even de belangrijkste voordelen van glaswol als isolatievorm uiteengezet:

  • Milieubewuste keuze, want het bestaat deels uit recyclebare materialen
  • Glaswol isoleert zeer goed
  • Geen oneffenheden, want glaswol heeft een hele zachte structuur
  • Materialen bestaand uit glaswol zijn brandwerend
  • U kunt glaswol zelf aanbrengen, mits u veilig werkt met stofbril, masker en handschoenen

Financiële steun in de rug bij aanschaf glaswolisolatie

Iedereen wil graag genieten van woongenot in een uitstekend geïsoleerd huis. Veel mensen zien echter op tegen het ophoesten van de (investerings)kosten die hiermee gepaard gaan. Door deze kosten wordt het proces bij veel mensen vertraagd, uitgesteld of zelfs geannuleerd. Jammer, want zo blijft men met een minder goed geïsoleerd huis en hoge energierekeningen zitten. Wellicht zelfs onnodig, want wist u eigenlijk dat u misschien aanspraak maakt op een financiële tegemoetkoming? De overheid probeert namelijk steeds actiever om energiebesparende maatregelen door particulieren te stimuleren. Zo zijn er voor het investeren in woningisolatie soms subsidies beschikbaar. U kunt direct zelf checken of u via uw gemeente in aanmerking komt voor zo’n subsidie. Een andere manier om snel isolerende maatregelen te treffen zonder dat het u meteen veel geld kost, is het afsluiten van een lening die speciaal bedoeld is om energiebesparingen aan te moedigen. Dit zou ook kunnen via een uitbreiding van uw huidige hypotheek. U staat er dus niet alleen voor als u uw woning beter wenst te isoleren. Overheden en financiële instellingen dragen graag hun steentje bij om uw energielasten te verlagen en uw woongenot te verhogen.

Goedkoopste stucadoor

Heeft u stukadoorswerk te doen? Bent u daarom op zoek naar de goedkoopste stucadoor? Wij bieden u de laagste prijsgarantie!

Laagste prijsgarantie Stucadoor

Test ons vandaag nog! Wij bieden u de goedkoopste stucadoor. Met behoud van kwaliteit!!!!

Verhuizen of verbouwen

Door de kredietcrisis kiezen steeds meer mensen voor een verbouwing. Het is moeilijker om het eigen huis te verkopen of een hypotheek te krijgen. Toch is vaak meer behoefte aan ruimte. In deze tijd kiezen daarom steeds meer mensen voor verbouwen.

Loodgieter? Wij verzorgen al uw installatiewerk!

Op zoek naar een professionele en vakbekwame loodgieter? Bel ons voor een aanbieding! Naast al uw loodgieterwerk, kunt ons ook inschakelen als stucadoor.

Bijkijk onze foto album voor alle soorten en merken sanitair

Bel ons voor professioneel en voordelig tegelwerk!

Wij beiden u alle soorten en merken sanitair, vaak wel 50-70% goedkoper dan u gewend bent!

Professioneel schilderwerk? Schilderwerk hoeft niet duur te zijn!

Ja, ik wil graag informatie!

Bedrijfsnaam*
Opdracht:
Contactpersoon*:
Aanhef:
E-Mail:
Telefoon:
Adres:
Postcode:
Plaats:

Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!: