laagste Prijsgarantie

Een doordachte inrichting van een werkplaats omvat meer dan alleen het plaatsen van gereedschap en machines. Het betekent ook het creëren van een lichtomgeving die zowel functioneel als bevorderlijk is voor de concentratie en de efficiëntie. Goede verlichting is van vitaal belang in elke werkruimte, maar wordt vaak onderschat in haar belang voor de precisiewerkzaamheden die verricht worden. Voor iedere handeling is een lichttype te vinden dat niet alleen je prestaties kan verbeteren maar ook vermoeidheid kan reduceren. Het is dus belangrijk om te begrijpen welke varianten van werkplaatsverlichting er zijn en hoe deze je werkomgeving kunnen optimaliseren.

Het belang van correcte lichtintensiteit op je werkplek

Licht hoeveelheden moeten zorgvuldig worden afgestemd op de bezigheden binnen je werkplaats. Te weinig licht kan leiden tot vermoeide ogen en een verhoogde kans op fouten, terwijl overmatige helderheid verblinding kan veroorzaken. Een evenwicht creëren waar elke taak voldoende is belicht zonder hinderlijke schittering of reflecties is essentieel voor een productieve werkruimte. Dit kan betekenen dat op specifieke werkzones gerichte taakverlichting nodig is, terwijl in andere delen van de werkplaats een zachtere, verspreidere belichting wenselijk kan zijn.

werkplaatsverlichting

Doe slimme investeringen in energiebesparende verlichting

Door de overstap te maken van verouderde lampen naar moderne LED technologie kun je flink besparen op de energiekosten. LED lampen staan bekend om hun duurzaamheid en efficiënt energieverbruik en zorgen daarnaast voor een constant licht dat uitermate geschikt is voor precisiewerk. Dankzij innovaties zoals dimmogelijkheden en instelbare kleurtemperaturen kun je de werkplaatsverlichting perfect aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw taken.

De wijze waarop je werkplaats is verlicht, weerspiegelt je vakmanschap en draagt bij aan de beleving van je werk. Kies daarom zorgvuldig als het gaat om je werkplaatsverlichting en zorg ervoor dat deze zowel doeltreffend als toekomstbestendig is. Hiermee kun je niet alleen de kwaliteit van je werkzaamheden verbeteren, maar ook een meer stimulerende en comfortabele werkomgeving voor jezelf en je collega’s creëren.

De behoefte om tijdens de frisse dagen en avonden optimaal gebruik te maken van je tuin of terras is zeer begrijpelijk. Infrarood terrasverwarming biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Dit verwarmingssysteem levert direct warmte op de plek waar het nodig is, zonder dat de gehele buitenomgeving verwarmd hoeft te worden. Het is een effectieve manier om de kille avonden behaaglijk te maken en je terras te transformeren in een knusse plaats die je langer kunt benutten, zelfs als de herfst zijn intrede doet.

Positieve invloed van infrarood verwarming op je buitenbeleving

Infrarood terrasverwarmers verspreiden warmtegolven die rechtstreeks objecten en personen op het terras opwarmen. De warmte is direct voelbaar zodra je de verwarming aanzet, je hoeft dus niet te wachten tot het comfortabel aanvoelt. Dit is een significant voordeel vergeleken met sommige alternatieve verwarmingsopties die gewoonlijk veel tijd nodig hebben om een ruimte op te warmen. Met de directe warmteafgifte van infraroodverwarming kun je bovendien energie besparen, omdat enkel de ruimte waarin je je bevindt verwarmd wordt.

infrarood terrasverwarming

Voordelen voor gezondheid en milieu van infraroodverwarming

Een bijkomend pluspunt van infrarood terrasverwarming is de positieve impact op zowel de gezondheid als op het milieu. In tegenstelling tot verwarmingssystemen op basis van gas of olie, die vaak schadelijke gassen uitstoten, is infrarood een milieubewuste keuze die geen vervuiling met zich meebrengt. Dit leidt tot zuiverdere lucht rondom je woning. Daarnaast wordt beweerd dat de stralingswarmte van infrarood een bevorderlijk effect heeft op je spieren en gewrichten, wat leidt tot extra comfort tijdens het relaxen op je terras tijdens koudere momenten.

Door te kiezen voor infrarood terrasverwarming, breid je moeiteloos je woongenot uit. Beeld je in dat je buiten kunt tafelen onder een klare sterrenhemel of gezellig iets kunt drinken met vrienden op je terras zonder ingepakt te zijn in meerdere lagen kleding.

Het is alweer bijna lente! Vooral nu het zonnetje schijnt zitten de meeste mensen maar al te graag in hun tuin. Ben jij ook zo gek van genieten van de zon in de tuin? Vrolijk jouw tuin dan op met deze prachtige tuinplanten! Deze planten zijn ook nog eens voorjaarsbloeiers, dus ze zullen al snel gaan bloeien in deze periode van het jaar. Dus maak wat ruimte in de tuin en planten maar! Zo kun jij optimaal genieten van jouw prachtige en kleurrijke tuin. Benieuwd welke planten geschikt zijn voor deze periode van het jaar? Lees dan gauw verder.

tuinplanten

Bloemen voor in de tuin

Hou jij van gele bloemen? Dan is de Camellia helemaal geschikt voor jouw smaak. Deze prachtige gele bloem, ook wel de Japanse roos genoemd, is erg populair. Hij groeit het beste in de halfschaduw en heeft wel wat water en voedselrijke grond nodig voor het beste resultaat. Is geel niet helemaal jouw kleur en ben je meer van de paarse planten? Kijk dan eens naar de Voorjaarszonnebloem. Ondanks zijn naam, is hij paars in plaats van geel. Deze plant is uitermate geschikt als borderplant. Vind je het allemaal wat te kleurrijk? Dan kun je beter gaan voor de Krentenboom. Deze blikvanger heeft prachtige witte bloemen.

Je herkent het in alle waarschijnlijkheid wel wanneer je iemand bent die thuis een best wel grote zolder heeft. In de meeste gevallen staat deze helemaal vol met allerlei verschillende spullen die je niet meer gebruik, maar die er alleen voor het stof er staan. Wanneer je dit dan een keertje wilt gaan opruimen, dan is het een goed idee om hiervoor een bakwagen te gaan huren om op deze manier alles in een keer weg te doen wat je graag weg wilt gaan doen. Als je dan op zoek bent naar een plaats waar je deze kunt huren, dan is het zeker een goed idee om een keer bij bijvoorbeeld hapert te gaan kijken en zo te kijken welke het beste bij je klus past!

hapert

Je tuin een keer goed onder de loep nemen

Het kan ook zo zijn dat je iemand bent die niet al te groene vingers heeft, maar wel elk jaar ervoor wilt zorgen dat je tuintje er weer zomerklaar voor ligt. Wanneer dit het geval is, dan is het een goed idee om in het voorjaar je tuin weer goed aan te pakken en bijvoorbeeld alle rotzooi van de planten en bomen op te ruimen. Daarnaast als je wilt gaan voor het huren van bijvoorbeeld een bakwagen bij hapert, dan is het enigste wat je nodig hebt een trekhaak! Dit is uiteraard noodzakelijk om de wagen mee voort te kunnen bewegen en zo op elke locatie te komen waar je maar moet zijn.

Redenen om uw kelder te isoleren

Wist u dat water altijd naar het laagste punt gaat? In veel woningen is dat de kelder. Dat betekent dat het belangrijk is om uw kelder extra goed te beschermen tegen vochtproblemen. Denk hierbij aan condensatie of schimmel op de muren. Vochtproblemen kunnen voor veel problemen zorgen en geloof ons, deze wilt u liever voorkomen dan genezen. Een manier om vochtproblemen in uw kelder te voorkomen, is door uw kelder te isoleren. Veel vochtproblemen ontstaan namelijk door slechte of helemaal géén isolatie. In dit blog geven we u een aantal redenen om uw kelder te isoleren. Lees snel verder.

Voorkomt vochtproblemen

Isoleren voorkomt dus vochtproblemen. Maar waarom is dit belangrijk? Door vochtproblemen in de kelder, kan de constructie erboven worden aangetast. Dat wilt u natuurlijk niet. Bovendien zijn vochtproblemen slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat. Denk hierbij aan schimmel- en zwamgroei bijvoorbeeld. U kunt hierdoor last krijgen van kortademigheid, astmatische klachten of zelfs een longontsteking! Schakel daarom een specialist in vochtwering in om uw kelder te isoleren. Dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het ontstaan van vochtproblemen.

Verhoogt het wooncomfort

Een goed geïsoleerde kelder verhoogt bovendien het wooncomfort. U houdt de warmte lekker binnen en de kou buiten. Bovendien wordt uw woning minder gehorig en minder tochtig. Het is dus zeker de moeite waard om uw kelder te isoleren!

Lagere energiekosten

Wilt u besparen op uw energiekosten? Dat kan door uw kelder te isoleren. Doordat u de warmte binnenhoudt, hoeft u minder te stoken. Dat betekent dat uw energiekosten zullen dalen. Dit zal uw portemonnee heel fijn vinden! En u zelf natuurlijk ook. Wilt u meer blogs lezen? Klik dan hier voor een overzicht van onze blogartikelen.

Verf online

Welk effect met online gekochte verf?

Met verschillende soorten verf creëert u verschillende effecten. Maar welk effect past het best bij u? Zeker wanneer u uw verf online koopt, is dat niet altijd duidelijk te zien. In dit blog vertellen we u daarom over het verschil tussen krijtverf en kalkverf en benoemen we enkele andere soorten verf. Zo krijgt u een beter idee van wat u wilt kiezen.

Krijtverf

Met krijtverf realiseert u een rustig effect en een effen afwerking. Krijtverf is als muurverf en plafondverf aan te brengen. Dit kunt u doen met een roller, kwast of airless. Elke manier van aanbrengen heeft ook weer zijn eigen effect.

Kalkverf

Met kalkverf brengt u extra structuur aan op uw muur. Dit aanbrengen kan op allerlei manieren: kriskras in horizontale banen, halve cirkels, etc. De patronen kunt u zelf bedenken en zo maakt u de muur geheel naar uw eigen wens. U brengt kalkverf aan met een kalkborstel. Voor een heftig effect is één laag voldoende, zo ontstaan namelijk prachtige kleurschakeringen. Wilt u liever iets rustigers? Breng dan een extra laag aan. Zo ziet u gelijk de echte kleur van de verf.

Soorten verf

Wanneer u uw verf online koopt, zorg dan dat u weet voor welke klus u de verf wilt gaan gebruiken. Voor elke klus is er weer een andere soort verf nodig. Er zijn vele soorten te koop, zoals:

 • Betonverf
 • Metaalverf
 • Muurverf
 • Decoratieve verf
 • Lakverf

Kies voor professionele verf

Wat voor een klus u ook aanpakt, het is van belang dat u hierbij professionele verf gebruikt. Ook wanneer u verf online koopt. Voor het beste resultaat schildert u immers met kwaliteitsverf. Heeft u nog tips om op te letten bij het kopen van verf online? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geniet u straks ook van een gevlinderde betonvloer?

Als u een nieuwe vloer in uw woning of kantoorpand wilt laten leggen, kunt u overwegen om te kiezen om een fraaie gevlinderde betonvloer te laten maken. Wij weten bijna zeker dat u geen spijt zult krijgen van een praktische en onderhoudsarme betonvloer. Een betonvloer geeft elk soort pand een serene, egale en strakke uitstraling. Met een gevlinderde betonvloer heeft u gegarandeerd een rustige werk- en woonomgeving. Dat wil toch eigenlijk iedereen? Hieronder vertellen we meer over het laten maken van een gevlinderde betonvloer.

Betonvloer storten

Een betonvloer heeft even wat voeten in aarde, maar het resultaat is er dan ook wel naar. Om een betonvloer te laten maken is een volume van 7 cm dikte nodig. Beton is namelijk een echt natuurproduct. Een betonvloer die te dun wordt gemaakt, kan op een zeker moment gaan scheuren. Een natuurproduct als beton blijft eigenlijk altijd wel een beetje ‘werken’. Daarom is er voor een betonvloer nooit garantie dat hij niet kan gaan scheuren. Maar u kunt dat natuurlijk wel zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Voor preventieadviezen kunt u uiteraard terecht bij een vloerspecialist of betonspecialist.

Eerst wapening aanbrengen

Voordat u een gevlinderde betonvloer kunt laten maken, moet er eerst wapening aangebracht worden in de vorm van wapeningsnetten. Daar overheen komt de betonmix. Die betonmix wordt vervolgens netjes en goed verdeeld over het vloeroppervlak en glad gemaakt. Daarna kan het beton drogen. Maar niet helemaal. Vlak voordat de vloer is uitgehard, kunnen er kleurpigmenten worden aangebracht om de vloer een mooie kleur te geven. Dat heet de vloer vlinderen. Het is een afwerkingsmethode die zorgt dat de vloer slijtvast wordt.

De afwerking: een gevlinderde betonvloer

Om het gewenste eindproduct te bereiken, is de juiste afwerking van de betonvloer essentieel. Daarom moet het vlinderen van de betonvloer bij voorkeur gebeuren met vlindermachines die handmatig aangestuurd worden. Zo krijgt uw betonvloer een goede dichte toplaag. Na het vlinderen, moet de vloer ook nog geïmpregneerd worden om de openstaande poriën van de betonvloer op te vullen. Zo wordt de vloer minder kwetsbaar voor vocht en vuil. Een gevlinderde betonvloer laten maken, zal ook zo gebeuren door de betonspecialist bij u in de buurt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website. Wij vertellen er graag meer over.

De verschillen tussen renovlies en stucwerk

Als stukadoorsbedrijf krijgen we regelmatig de vraag wat het verschil is tussen renovlies en stucwerk. Daarom willen we u hier graag wat meer over vertellen. Voordat we ingaan op de verschillen tussen renovlies en stucwerk, is het handig dat u weet wat de overeenkomsten zijn. Zowel renovlies als stucwerk zorgen voor een strakke wand- of plafondafwerking. Ze leveren dus hetzelfde visuele eindresultaat op. Ook zijn renovlies en stucwerk uitermate geschikt als wand- of plafondafwerking voor nieuwbouwwoningen. Maar wat zijn dan eigenlijk de verschillen? Lees snel verder.

Renovlies als alternatief voor stucen

Renovlies neemt de laatste jaren toe in populariteit. Het wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor stucwerk. Renovliesbehang is structuurloos en zorgt hierdoor voor een naadloze afwerking. Dat betekent dat u geen overgang ziet tussen de verschillende behangbanen.

Stucwerk is prijzig

De voornaamste reden dat veel mensen kiezen voor renovliesbehang in plaats van stucwerk, is de prijs. Renovlies is namelijk aanzienlijk goedkoper dan stucen. Ook is het sneller aan te brengen dan stucwerk.

Renovlies scheurt niet snel

Een ander verschil tussen renovlies en stucwerk is, dat de kans op scheuren bij stucwerk groter is dan bij renovliesbehang. Ook is renovliesbehang slijtvast, stootvast en brandveilig. Dit is belangrijk bij een goede wand- of plafondafwerking.

Wat heeft uw voorkeur?

Nu u weet wat de overeenkomsten en verschillen tussen renovlies en stucwerk zijn, wat heeft dan uw voorkeur? Zou u er voor kiezen om renovlies te laten aanbrengen? Of schakelt u toch ons stukadoorsbedrijf in om uw muren te laten stucen? Wij zijn erg benieuwd. Heeft u nog vragen over de verschillen tussen renovlies en stucwerk? Of wilt u hier meer over weten? Laat gerust een bericht voor ons achter via het contactformulier.

Nieuwbouwwoning laten stucen: verstandig of niet?

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan wil je die uiteraard zo netjes mogelijk afwerken. Stucwerk op de muren en het plafond daagt uiteraard bij aan een nette afwerking met een mooie uitstraling. Maar is het verstandig om in een nieuwbouw woning te stucen?

Stucen in een nieuwbouw woning

Hoewel het risico op het ontstaan van scheuren in stucwerk in een nieuwbouwwoning steeds kleiner is geworden, blijft de kans op scheurvorming aanwezig. Hoe kunnen die scheuren in het stucwerk eigenlijk ontstaan?

Uitzakken woning

Voor het bouwen van een woning wordt veel water/vocht gebruikt. Het duurt enkele jaren voordat een nieuwbouwwoning is uitgewerkt. De woning staat na oplevering nog niet helemaal strak op zijn fundering en zakt door de jaren heen nog enkele millimeters, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan in de wanden. Ook het vocht van regenwater hoopt zich tijdens de bouw op in wanden en plafonds. Die moeten uiteraard drogen. Als je na je intrek in de woning te snel de boel warm stookt, kan de spanning op de betonnen platen en wanden toenemen, waardoor het stucwerk kan scheuren. Door niet te snel de boel op te warmen, kun je scheuren in het stucwerk voorkomen. Verwarm je huis dus zo geleidelijk mogelijk. Stook altijd met 1 graad per 2 dagen op. Zo voorkom je de kans op scheuren in het stucwerk.

Stukadoors voor nieuwbouw inschakelen

Is het dan wel verstandig om stukadoors voor nieuwbouw in te schakelen? Ja hoor, dat is geen probleem meer. Tegenwoordig kan je prima nieuwbouw laten stucen. Je hoeft allang geen 5 jaar meer te wachten tot alles uitgewerkt en droog is. De kans op verzakkingen en scheurtjes is echt tot een absoluut minimum beperkt. De gebruikte materialen voor het stucen zijn tegenwoordig veel flexibeler, waardoor slechts zelden krimp- of haarscheurtjes ontstaan.

Wil je graag meer weten over stucwerk voor nieuwbouw? Neem dan gerust contact op. We vertellen je er graag meer over.

Badkamer lekkage opsporen en verhelpen

De douche en lekkages

Lekkages in de badkamer komen het vaakst voor in de douche. Samen met het doorspoelen van de wc, gebruikt de douche het meeste water van het hele huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat eventuele lekkages hier zo nu en dan wel eens voorkomen. In dit blog vertellen wij u hoe een lekkage in de douche ontstaat en hoe u dit probleem aan kunt pakken. Lees nu snel verder voor meer informatie over badkamer lekkages in Rotterdam.

Slijtage in uw badkamer

Na verloop van tijd heeft u steeds meer kans op een lekkage in de badkamer wanneer u bepaalde gedeelten niet vervangt. Als voorbeeld kunnen de kitranden in uw douche door slijtage langzaam afbrokkelen. Vanwege het continue gebruik van de douche heeft u ook meer kans op een lek in de waterleiding. Andere mogelijke oorzaken voor lekkages zijn:

 • scheuren in uw tegelwerk
 • problemen met het doucheputje
 • scheuren in uw voegen

Houd uw badkamer goed in de gaten en repareer de verouderde delen om lekkages te voorkomen.

Zelf de lekkage opsporen

Een lekkage laten opsporen en dichten door echte professionals kan flinke kosten met zich meebrengen. Daarom kunt u van tevoren bekijken of u zelf het probleem op kunt lossen. U kunt dit doen door zelf het tegelwerk van de badkamer te controleren op scheuren. Kijk daarna of uw kitranden scheurloos zijn. Let op de voegen of u daar scheuren of afbrokkelingen in ziet. Wanneer u dit niet waarneemt, kunt u nog even kijken naar het doucheputje en of deze voldoende afsluit. Heeft u geen vreemde afwijkingen gezien? Dan kunt u ook nog even de waterleiding nalopen, wanneer deze stuk is moet u onmiddellijk contact opnemen met een loodgieter.

De hulp van een echte loodgieter

Zelf uw lekkage oplossen kan een hoop kosten schelen, maar het vergt wel veel tijd. Heeft u niet de tijd of energie om zelf het probleem op te lossen? Met de hulp van een loodgieter bent u snel van uw lekkage in de badkamer af! Heeft u tips voor de lezers over hoe zij het beste een lekkage op kunnen sporen en repareren? Laat dan uw bericht hier achter.

Ja, ik wil graag informatie!

  Bedrijfsnaam*

  Opdracht:

  Contactpersoon*:

  Aanhef:

  E-Mail:

  Telefoon:

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!: